slider

Onze biologische schapenkaas

De verse schapenmelk wordt op Groot Kabel verwerkt tot verschillende soorten schapenkaas. Naast naturel maken we ook kaas met verschillende soorten kruidenmelanges. De grootte van de kazen varieert van 350 gram tot 5 kilo.

Uitermate gezond!

Schapenkaas is uitermate gezond, het is rijk aan Vitamine A, B en C en heeft hiervan veel hogere gehalten dan koeien- en geitenkaas. Vooral vitamine B13 (Orootzuur) is uniek. Dit staat bekend als gunstig voor maag en darmflora. De kaas is licht verteerbaar en geschikt voor mensen met koemelkallergie.

Hygiëne

Bij de productie besteden we uiteraard veel aandacht aan de hygiëne, waardoor de schapenkaas van hoge kwaliteit wordt. Het COKZ (Stichting Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel) heeft een erkenning aan ons bedrijf verleend. Dat wil zeggen dat inspecties worden uitgevoerd om vast te stellen of aan de gestelde eisen wordt voldaan. 

Het gebruik van schapenkaas

Onze Biologische schapenkaas is breed te gebruiken. Jonge en Jong belegen schapenkaas is mild en romig van smaak. Als de kaas langer wordt gerijpt is de smaak typerend (schaapachtig) en wordt zeer gewaardeerd door liefhebbers van karaktervolle kaas. Heerlijk voor op een kaasplankje bij de borrel!

Groot Kabel
Foyingaweg 57
9293 LR Kollumerpomp
0511408817
info@grootkabel.nl